Apple selvisi ”kauheuksien paraatista” odotuksia paremmin, vaikka tulos supistui

Apple teki alkuvuoden aikana 24 miljardin dollarin eli lähes 22 miljardin euron voiton, kun vuosi sitten voittoa kertyi yli 25 miljardia dollaria, selviää yhtiön tulostiedotteesta.

Applen Iphone-puhelimien myynti kasvoi alkuvuoden aikana kaksi prosenttia.

| Päivitetty

Laitevalmistaja Apple ylitti ennakko-odotukset alkuvuoden tuloksellaan inflaatiosta ja maailman talouden hidastumisesta huolimatta. Yhtiön voitto ja liikevaihto laskivat silti vuoden takaisesta.

Apple teki alkuvuoden aikana 24 miljardin dollarin eli lähes 22 miljardin euron voiton, kun vuosi sitten voittoa kertyi yli 25 miljardia dollaria, selviää yhtiön tulostiedotteesta.

Yhtiön liikevaihto vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli lähes 95 miljardia dollaria eli yli 86 miljardia euroa. Vuosi sitten yhtiön liikevaihto oli yli 97 miljardia dollaria.

Applen Iphone-puhelimien myynti kasvoi alkuvuoden aikana kaksi prosenttia 51,3 miljardiin dollariin 50,6 miljardista. Analyytikkojen mukaan kasvun taustalla on Kiinan tiukkojen koronavirusrajoitusten purkaminen. Vaikka Apple on puhunut paljon laajentumisestaan Intiaan, Kiina on sille yhä merkittävä puhelimien toimittaja ja markkina-alue.

Yhtiön sisältä on kommentoitu tulosta.

”Se oli melko hyvä neljännes Iphonen näkökulmasta, erityisesti suhteessa markkinoihin, kun tarkastellaan markkinatilastoja”, Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi CNBC-uutissivustolle.

The Financial Times -lehdelle (FT) Cook totesi, että Apple on selvinnyt keskellä pandemiaa, sirupulaa sekä makrotaloudellisia tekijöitä. Hän nimitti tilanteita ”kauheuksien paraatiksi”.

Esimerkiksi inflaatio on makrotaloudellinen tekijä.

Myös Applen talouspäällikkö Luca Maestri kommentoi tulosta:

”Odotamme kesäkuun vuosineljänneksen liikevaihdon olevan samanlainen kuin maaliskuun vuosineljänneksellä olettaen, että makrotalouden näkymät eivät huonone siitä, mitä ennustamme tänään kuluvalle vuosineljännekselle”, Maestri sanoi puhelussa analyytikoiden kanssa, CNBC kertoo.

CNBC:n mukaan Maestri totesi myös, että Applella on ”makrotaloudellisia haasteita” digitaalisessa mainonnassa ja mobiilipeleissä.

FT:lle Maestri sanoi, että Iphone-puhelimesta saaduissa tuotoissa oli merkittävää nousua joulukuusta maaliskuuhun.

Lue lisää: Apple tarjoaa korkea­korkoista pankkitiliä asiakkailleen Yhdysvalloissa

Lue lisää: Somejätit ovat muuttamassa palveluitaan maksullisiksi. Diili on muuttumassa käyttäjille entistä epäedullisemmaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita