Fortum: Venäjän-tytär­yhtiön haltuunotto on laiton – Kreml: Haltuunotto lainmukainen

Venäjä kommentoi Fortumin toimia.

Fortum tiedotti viime viikolla, että sen venäläisen tytäryhtiön PAO Fortumin toimitusjohtaja on vaihdettu.

| Päivitetty

Kremlin mukaan Fortumin venäläisomaisuuden siirtäminen Venäjän hallintaan ”oli lainmukaista ja välttämätöntä Venäjän etujen puolustamiseksi”, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi Reutersin mukaan, että siirto heijasti niitä vastaavia liikkeitä, joita ”epäystävälliset” maat ovat tehneet Venäjää vastaan. ”Epäystävällisiä” maita ovat Venäjän mukaan kaikki Venäjälle pakotteita asettaneet maat.

Energiayhtiö Fortum toimitti Venäjän presidentin hallinnolle virallisen vastalauseen Venäjän-tytäryhtiönsä haltuunotosta.

Fortum katsoo, että Venäjän toimet ovat räikeästi kansainvälisen oikeuden vastaisia ja rikkovat investointisuojaa. Fortum sanoo tiedotteessa, että se valmistautuu puolustamaan oikeuksiaan relevantin kansainvälisen lainsäädännön nojalla.

Fortum tiedotti viime viikolla, että sen venäläisen tytäryhtiön PAO Fortumin toimitusjohtaja on vaihdettu. Fortum sanoi pitävänsä tätä vahvistuksena sille, että tytäryhtiön omaisuus on otettu väliaikaisesti Venäjän viranomaisten haltuun.

Fortumista ei suostuttu kommentoimaan asiaa HS:lle perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita