Lähes neljän miljoonan suomalaisen veroilmoituksen määräpäivä tulee vastaan tiistaina

Osan palkansaajista ja eläkeläisistä tulee tarkistaa veroilmoituksena viimeistään tiistaina, muistuttaa Verohallinto. Tiistaina tulee tarkistaa myös kiinteistöverotuspäätös.

Esimerkiksi virtuaalivaluutta- ja vuokratulot pitää muistaa merkitä itse.

Lähes neljällä miljoonalla suomalaisella on tiistaina veroilmoittamisen määräpäivä, Verohallinto tiedottaa.

Noin 1,8 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitää muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään tiistaina.

Verohallinto kehottaa suomalaisia hyödyntämään ensisijaisesti Omavero-palvelua.

Palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajilla on toukokuussa käytössä kolme eri määräpäivää esitäytetyn veroilmoituksen jättämiseen. Tiistaina on ensimmäinen kolmesta määräpäivästä. Määräpäivä löytyy Omaverosta.

Tiistain lisäksi vaihtoehtoiset määräpäivät ovat 16. ja 23. toukokuuta. Suurimmalla joukolla määräpäivä on vasta 23. toukokuuta.

Verohallinto muistuttaa, että esitäytetystä veroilmoituksesta tulee tarkistaa, että tiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään. Jos verotettavia tuloja puuttuu, tulee ne ilmoittaa.

Verohallinto tiedottaa, että sen chat-asiakaspalvelu palvelee määräpäivinä ja niitä edeltävinä maanantaina tavanomaista pidempään. Chatissa palvelua saa iltaseitsemään saakka.

Noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla tiistai on viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Verohallinnon mukaan suurella osalla kiinteistönomistajista kiinteistövero on tänä vuonna suurempi kuin viime vuonna. Syynä on muun muassa se, että rakentamisen kustannukset ovat nousseet.

Viime vuonna lähes neljäsosa maksoi kiinteistöveron myöhässä. Verohallinto kehottaa ottamaan käyttöön e-laskun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita