Gigantin toimitus­johtaja vaihtui, edellinen siirtyy Scandic Hotelsin Suomen-toimintojen johtoon

Uutena toimitusjohtajana aloittaa Niko Sandström. Laura Tarkka siirtyy Scandic Hotelsin Suomen-toimintojen johtoon.

Niko Sandström on työskennellyt Gigantissa vuodesta 1999.

| Päivitetty

Kodinelektroniikkaketju Gigantin toimitusjohtaja vaihtuu. Uutena toimitusjohtajana on aloittanut maanantaina Niko Sandström, Gigantti tiedottaa.

Laura Tarkka.

Laura Tarkka, joka on toiminut Gigantin toimitusjohtajana lokakuusta 2020, siirtyy Scandic Hotelsin Suomen-toimintojen johtoon. Ruotsalaisella hotellijätti Scandicilla on Suomessa 61 hotellia.

Tämänhetkinen Scandic Hotels Suomen-toimitusjohtaja Aki Käyhkö jättää Scandicin tiedotteen mukaan yhtiön. Tarkka aloittaa Suomen-toimitusjohtajana elokuussa.

Gigantti on norjalaisen Elkjøp Nordicin omistama ketju, jolla on 42 myymälää Suomessa. Gigantti työllistää Suomessa noin 1 600 ihmistä.

Sandström on toiminut Gigantin myyntijohtajana vuodesta 2019. Ennen sitä hän toimi Tampereen Kalevassa tavarapäällikkönä ja sitä ennen myyjänä Vantaan Tammiston myymälässä.

”Hän [Sandström] on tehnyt vaikuttavan kehitysmatkan yhtiössä, ja Gigantti-kulttuuri on vahvasti hänen dna:ssaan. Laura Tarkka on tehnyt erinomaista, sitoutunutta työtä luotsatessaan Giganttia keskellä haastavaa maailmanaikaa ja jatkuvaa muutosta”, Elkjøp Nordicin toimitusjohtaja Fredrik Tønnesen sanoo tiedotteessa.

Gigantti on kipuillut viime aikoina muun muassa inflaation ja kodinelektroniikan haastavien markkinoiden kanssa. Elkjøp-konserni aloitti alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketjuorganisaatiossaan vastatakseen muuttuneeseen markkinaan.

Viime kuun lopulla Gigantti ilmoitti irtisanovansa myymälöistään 56 työntekijää ja osa-aikaistavansa 36. Irtisanomisia perusteltiin markkinoiden ja korkean inflaation lisäksi kuluttajien heikentyneellä talousluottamuksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita