Monella tänään vero­ilmoituksen viimeinen jättö­päivä

Määräaika on isolla osalla palkan- ja eläkkeensaajista sekä kiinteistönomistajista.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein.

Monella on tänään veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä. Verohallinnon mukaan noin 1,8 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan täytyy muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään tänään.

Samaten noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla tämä on viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään, Verohallinto kertoo.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 9.5., 16.5. ja 23.5. Oman määräpäivänsä näkee Omavero-palvelusta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta.

Verohallinnon mukaan valtaosalla kiinteistönomistajista kiinteistövero on tänä vuonna viime vuotta suurempi. Yksi syy tähän on se, että rakentamisen kustannukset ovat nousseet, Verohallinto kertoo. Kiinteistöveron suuruus riippuu kiinteistön verotusarvon lisäksi kunnan määrittelemistä kiinteistöveroprosenteista.

Kiinteistöveron eräpäivät ovat suurimmalla osalla asiakkaista elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa.

”Viime vuonna lähes neljäsosa asiakkaista eli yli 500­000 kiinteistönomistajaa maksoi kiinteistöveron myöhässä”, Verohallinnon tiedotteessa kerrotaan.

Verohallinnon mukaan viivästyskorko maksamattomalle verolle alkaa kertyä heti eräpäivän jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita