Naisten palkka­syrjinnästä 215 miljoonan dollarin lasku jättipankki Goldman Sachsille

Yhdysvaltalaispankki Goldman Sachsia on syytetty naisten palkkasyrjinnästä. Pankki on suostunut sovitteluratkaisuun.

Pankki on suostunut palkkaamaan riippumattoman tahon sukupuolten välisen palkkakuilun tarkastelua varten.

Yhdysvaltalainen jättipankki Goldman Sachs on suostunut sovitteluratkaisuun naisten palkkasyrjintää ja ylennyksiä koskevassa ryhmäkanteessa. Pankki on suostunut maksamaan tapauksessa 215 miljoonaa dollaria eli noin 196 miljoonaa euroa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan noin kolmannes summasta kuluu todennäköisesti asianajajien palkkioihin.

Entiset työntekijät syyttävät pankkia siitä, että se olisi systemaattisesti maksanut naisille vähemmän palkkaa. Lisäksi naisten mukaan pankissa naisten työpanosta on arvioitu heikommaksi siten, että se on vaikuttanut heidän urakehitykseensä.

Sovittelu koskee 2 800:aa naista.

”Yli vuosikymmenen kestäneen ankaran oikeusriidan jälkeen molemmat osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen asian sopimisesta. Me jatkamme keskittymistä henkilöstöömme, asiakkaisiimme ja liiketoimintaamme”, sanoo Jacqueline Arthur pankin hr-johdosta Reutersille.

Sovintoratkaisun osana Goldman Sachs palkkaa riippumattoman tahon kolmeksi vuodeksi tekemään lisäanalyysia työntekijöiden suorituksen arvioinnista ja sukupuolten välisestä palkkakuilusta.

Ryhmäkannetta on seurattu tarkkaan miehisellä alalla, jossa naiset ovat pitkään sanoneet, että epäasiallisen kohtelun tuominen ilmi voi hankaloittaa uraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita