Ravintolayhtiö Noho Partners aloitti vuoden vahvalla kasvulla

Ravintolayhtiölle kaikkien aikojen paras ensimmäinen vuosineljännes.

Toimitusjohtaja Aku Vikström totesi, että yhtiö ei ole koskaan ennen saavuttanut yhtä vahvaa tulosta ensimmäisellä vuosineljänneksellä, joka on kausiluonteisesti ravintola-alalla heikoin.

Ravintolayhtiö Noho Partners kasvatti tammi–maaliskuussa liikevaihtoaan ja liikevoittoaan tuntuvasti. Liikevaihto kasvoi 56,5 prosenttia ja oli 75,9 miljoonaa euroa samalla, kun liikevoitto nousi 5,9 miljoonaan. Vuosi sitten, kun koronarajoitukset vielä vaikuttivat ravintolaliiketoimintaan, oli liiketappiota kertynyt 1,3 miljoonaa euroa.

Noho Partners arvioi saavuttavansa tänä vuonna yhteensä yli 350 miljoonan euron liikevaihdon ja noin yhdeksän prosentin liikevoittomarginaalin ravintolaliiketoiminnassaan.

Toimitusjohtaja Aku Vikström totesi, että yhtiö ei ole koskaan ennen saavuttanut yhtä vahvaa tulosta ensimmäisellä vuosineljänneksellä, joka on kausiluonteisesti ravintola-alalla heikoin. Kyseessä oli samalla neljäs peräkkäinen vuosineljännes, jonka aikana kannattavuus parani.

Vikströmin mukaan näkymät ovat hyvät myös jatkoa ajatellen, vaikka kuluttajien ostovoima on heikentynyt ja kustannukset nousseet.

”Markkinan kysyntä on pysynyt hyvällä tasolla. Noho Partnersilla uskomme ravintolamarkkinan kulttuurimuutoksen jatkuvan ja kompensoivan ostovoimaan kohdistuvia paineita”, Vikström arvioi tiedotteessa.

Noho Partners laskee sen varaan, että ravintolapalveluiden kysyntä on vähemmän altis suhdanteille kuin muut palvelu- ja vähittäiskaupan toimialat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita