Twitter alkaa poistaa ei-aktiivisia tilejä

Kuolleiden twiittaajien tilien kohtalosta nousi heti kysymyksiä.

Elon Muskin mukaan Twitter alkaa karsia palvelusta pois tilejä, joilla ei ole ollut mitään toimintaa useisiin vuosiin.

Twitteristä aletaan poistaa käyttäjätilejä, joita ei ole käytetty pitkään aikaan.

Asiasta kertoi palvelun ja sitä ylläpitävän yhtiön viime vuonna ostanut miljardööri Elon Musk. Musk ilmoitti twiitissään, että karsinta koskee tilejä, joilla ei ole ollut mitään toimintaa useisiin vuosiin.

Muskin ilmoitus herätti heti kysymyksiä, mitä tapahtuu kuolleiden twiittaajien tileille. Musk vastasi, että ne tullaan arkistoimaan, mutta ei tarkentanut, miten arkistointi tulee toimimaan. Muskilta kyseltiin muun muassa, mitä tämä merkitsee esimerkiksi edesmenneen julkkiskokki Anthony Bourdainin kohdalla. Bourdain oli eläessään aktiivinen twiittaaja, jonka tilillä on yhä yli 6,4 miljoonaa seuraajaa.

Musk on viime aikoina yrittänyt monin tavoin kasvattaa käyttäjäliikennettä Twitterissä, mutta poukkoileva toiminta ja ääriaatteiden edustajien tilien palauttaminen on tarkkailijoiden mukaan karkottanut mainostajia alustalta.

Huhtikuussa palvelusta poistettiin monilta tileiltä niille myönnetyt varmennusmerkit, jos käyttäjät eivät suostuneet lisämaksuun. Merkki poistui muun muassa Yhdysvaltojen julkisen palvelun radiokanava NPR:ltä, joka keskeytti huhtikuussa toimintansa Twitterissä. NPR:n tileille lisättiin myös merkintä ”valtiollisesta” ja ”valtion rahoittamista” tiedotusvälineestä. Niitä oli aiemmin käytetty vain autoritääristen valtioiden äänitorvista.

Merkki palautui NPR:lle ja myös merkinnät valtion rahoituksesta poistuivat, mutta NPR ei ole palannut twiittaamaan. Merkkejä palautettiin myös muille tileille. Esimerkiksi uutistoimisto AFP kertoo, ettei ole maksanut sinisen merkin käytöstä, mutta merkki ilmestyi silti tilin yhteyteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita