Oura ostaa digitaaliseen identiteettiin erikoistuneen Proxyn

Ouran tarkoituksena on integroida Proxyn teknologia tuotteisiinsa siten, että Ouran älysormuksella voi tulevaisuudessa mahdollisesti maksaa tuotteita tai avata kodinovia.

Oura haltuun siirtyy amerikkalaisen Proxyn identiteettiteknologia ja älysormuspatenttien salkku. Kuvassa Ouran älysormus.

Älysormusvalmistaja Oura Health kertoo ostavansa amerikkalaisen digitaalisen identiteetin alustan kehittämiseen erikoistuneen Proxyn.

Oura ei kerro kauppasummaa tiedotteessaan. Proxyn perustajat ja työntekijät siirtyvät kaupan toteuduttua Ouran työntekijöiksi.

Kauppaan kuuluu Proxyn identiteettiteknologia ja yhtiön älysormuspatenttien salkku. Patentit koskevat muun muassa etäostamista.

Proxyn identiteettiteknologia mahdollistaa kehittää mobiililaitteisiin erilaisia digitaalisia avaimia, maksukortteja ja tunnuksia. Ouran älysormuksilla voi siten tulevaisuudessa mahdollisesti maksaa tuotteita, avata kodinovia tai tunnistautua.

Proxy on viime aikoina pyrkinyt kehittämään älypuhelimiin sopivaa teknologiaansa älysormuksiin ja muihin puettaviin älylaitteisiin.

Ouran toimitusjohtaja Tom Hale sanoo tiedotteessa, että yhtiön tavoitteena on integroida digitaalinen identiteettiteknologia Ouran nykyisiin laitteisiin ja ohjelmistoihin.

Oura kertoi viime kuussa, että sen tuotteet tulevat myyntiin amerikkalaisen kuluttajaelektroniikkaketju Best Buyn myymälöihin. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen iso myyntisopimus vähittäiskauppaketjun kanssa Yhdysvalloissa.

Yhtiö julkaisi viime syksynä muotoilultaan hieman uudistetun, Horizon-nimisen mallin kolmannen sukupolven älysormuksestaan. Malli on edeltäjäänsä kalliimpi.

Ouran älysormuksia on myyty yli miljoona kappaletta, yhtiö kertoi viime vuoden maaliskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita