UPM antoi tulos­varoituksen: toimitus­määrät elpyneet hitaasti ja sellun hinta laskee nopeasti

Aiemmin UPM odotti koko vuoden tuloksen olevan ”vahva”.

Metsäyhtiö UPM:n pääkonttori Helsingissä.

Metsäyhtiö UPM laskee tulosnäkymiään kuluvalle vuodelle vain muutama viikko sen jälkeen, kun se julkisti poikkeuksellisen vahvan tuloksen ensimmäiseltä neljännekseltä.

UPM:n kilpailijoista tulosvaroituksen ovat aiemmin tänä vuonna joutuneet antamaan myös Stora Enso ja Metsä Board.

UPM kertoo tulosvaroituksessaan, että sen toimitusmäärät ovat elpyneet ennakoitua hitaammin ja sellun markkinahinnat ovat laskeneet nopeasti.

Yhtiö odottaa nyt, että sen vertailukelpoinen liikevoitto kuluvalta vuodelta laskee viime vuodesta. Aiemmin UPM odotti koko vuoden tuloksen olevan ”vahva”.

UPM arvioi, että vertailukelpoinen liikevoitto tämän vuoden alkupuoliskolta laskee viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Vain reilu kaksi viikkoa sitten yhtiö arvioi alkuvuoden tuloskatsauksessaan, että vuoden alkupuoliskon liikevoitto nousee vuodentakaisesta.

UPM kertoo, että sen asiakkaat ovat jatkaneet varastojen purkamista. Se on heikentänyt yhtiön useimpien liiketoimintojen toimitusmääriä.

”Tämän seurauksena toimitusmäärien elpymisen odotetaan tapahtuvan aiemmin arvioitua hitaammin. Lisäksi sellun markkinahinnat ovat laskeneet odotuksia nopeammin kohti syklin arvioituja pohjatasoja”, UPM kertoo tiedotteessaan.

UPM:n tulos tammi–maaliskuussa oli yhtiön historian parhain ensimmäisen neljänneksen tulos yli 20 vuoteen.

UPM teki ennätystuloksen myös viime vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita