Musk: Uudeksi toimitus­johtajaksi nousee Linda Yaccarino

Musk sanoi jo marraskuussa pienentävänsä rooliaan Twitterissä ja etsivänsä yritykselle uutta toimitusjohtajaa.

Linda Yaccarino on Twitterin uusi toimitusjohtaja.

| Päivitetty

Twitterin toimitusjohtaja Elon Musk vahvistaa, että Twitterin uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Linda Yaccarino.

Yaccarino toimi media- ja viihdejätti NBC Universalin mainonnasta vastaavana johtajana. Hän on The Wall Street Journalin mukaan työskennellyt NBC Universalilla kymmenisen vuotta ja oli muun muassa suuressa roolissa, kun yhtiö julkaisi oman suoratoisto­palvelunsa Peacockin.

NBC Universal julkaisi perjantaina tiedotteen, jonka mukaan Yaccarino on eronnut tehtävästään ja että muutos astuu voimaan välittömästi.

Musk kertoi torstaina Twitterissä löytäneensä viestipalvelulle uuden toimitusjohtajan muttei paljastanut tämän nimeä.

Musk kertoi jo marraskuussa pienentävänsä rooliaan Twitterissä ja etsivänsä yritykselle uutta toimitusjohtajaa. Torstaina Musk kertoi jatkavansa Twitterin hallituksen puheenjohtajana sekä teknologiajohtajana.

Uutistoimisto Reuters arvioi, että Twitterin toimitusjohtaja­ilmoituksessa on kyse siitä, että Musk yrittää vastata Teslan sijoittajien esittämiin huoliin siitä, ettei Musk ole keskittynyt riittävästi Teslaan Twitter-kauppojen jälkeen.

Musk osti enemmistön Twitterin osakkeista viime vuonna.

Yaccarinon palkkaaminen Muskin tilalle on siinä mielessä loogista, että Muskin poukkoileva toiminta Twitterissä ja esimerkiksi ääriaatteiden edustajien tilien palauttaminen on karkottanut alustalta mainostajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita