Tesla tekee jarru­päivityksen yli miljoonaan autoon Kiinassa

Kiinan viranomaiset kutsuvat yli miljoonan Teslan päivitystä takaisinvedoksi.

Sähköautovalmistaja Tesla tekee autoihinsa jättipäivityksen Kiinassa.

Sähköautovalmistaja Tesla tekee päivityksen yli miljoonaan autoon Kiinassa, kertovat muun muassa uutistoimistot Bloomberg ja Reuters.

Bloombergin mukaan Kiinan markkinaviranomaiset tiedottivat perjantaina, että Tesla tekee etäpäivityksen yli 1,1 miljoonaan Shanghaissa valmistettuun autoon, sekä joihinkin maan ulkopuolelta tulleisiin autoihin jarruttamiseen ja kaasuttamiseen liittyvän vian vuoksi.

Toukokuun 29. päivästä alkaen tehtävät päivitykset koskevat Teslan Model S, Model X, Model 3 ja Model Y -sarjojen autoja.

Uutistoimistojen mukaan päivityksellä korjattava vika liittyy autojen regeneratiiviseen eli uusiutuvaan jarrutusjärjestelmään. Jarrujärjestelmä hidastaa autoa automaattisesti kun kuljettajan jalka ei ole kaasupolkimella, ja syöttää jarrutuksessa syntyneen energian takaisin auton akkuun.

Kiinan viranomaiset kutsuvat päivitystä autojen takaisinvedoksi, mutta Reutersin mukaan on toistaiseksi epäselvää, onko autojen fyysinen palauttaminen Teslalle tarpeellista tai edes mahdollista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita