Yli miljoonalla on tänään vero­ilmoituksen viimeinen jättö­päivä

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein.

Monella palkansaajalla ja eläkeläisellä on tänään tiistaina veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä. Verohallinnon mukaan noin 1,2 miljoonan ihmisen täytyy muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään nyt.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Kaikki tulot eivät esimerkiksi näy automaattisesti veroilmoituksella, vaan ne pitää kirjata sinne itse. Esitäytetylle veroilmoitukselle on täydennettävä myös niin sanotut vähennykset, jos sellaisia on. Vähennyksiä ovat muun muassa kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys sekä palkkatulojen tulonhankkimiskulut, kuten työhuonevähennys.

Jos tiedot ovat esitäytetyssä ilmoituksessa jo valmiiksi oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Verohallinto muistuttaa, että liikkeellä on huijaus- ja tietojenkalasteluyrityksiä. Siksi OmaVeroon ei kannata mennä hakukoneen linkkien kautta, vaan kirjoittaa palvelun osoite www.omavero.fi suoraan selaimen osoiteriville.

Verohallinto tarjoaa jättöpäivänä neuvontaa tavallista pidempään. Esimerkiksi Verohallinnon chat on auki kello 19 saakka.

Osalla palkan- ja eläkkeensaajista veroilmoituksen jättöpäivä oli jo viikko sitten, ja runsaalla kahdella miljoonalla se koittaa vasta viikon päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita