Marimekon vertailukelpoinen liikevoitto laski tammi–maaliskuussa 3,8 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 6,6 miljoonaa euroa.
Liikevoittoa laskivat erityisesti suhteellisen myyntikatteen heikkeneminen pääasiassa alempien lisenssituottojen vuoksi sekä vertailukautta korkeammat kiinteät kustannukset.
Marimekon toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon mukaan liikevaihtoa laski ennakoidusti esimerkiksi kotimaan tukkumyynnin pienentyminen, joka johtui Suomen heikommasta yleisestä kulutuskysynnästä.
Yhtiön liikevaihto laski tammi–maaliskuussa kaksi prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli 35,3 miljoonaa euroa.
Marimekon koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan sekä Suomessa että kansainvälisesti. Taloudellisen taantuman riskin ja yleisen kustannusinflaation nähdään vaikuttavan kuluttajien luottamukseen ja ostovoimaan, mikä taas voi vaikuttaa Marimekon liiketoimintaan etenkin Suomessa.
Alahuhta-Kasko kertoo, että Marimekon kansainvälisen kasvun tärkein maantieteellinen alue tulevina vuosina on Aasia.
Nyt vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Pekingissä Kiinassa avattiin kaksi uutta Marimekko-myymälää. Myös Kiinan verkkokauppa laajeni toiselle verkkomyyntialustalle. Lisäksi Japanissa avattiin kaksi popup-myymälää ja Taiwanissa yksi.
”Inspiroivat myymälät ja luovat vähittäiskauppakonseptit ovat paitsi tärkeitä jakelukanavina, myös brändikulttuurin sydäminä, jotka rakentavat tunnettuutta, syventävät asiakaskokemusta ja tukevat myyntiä myös muissa kanavissa”, Alahuhta-Kasko sanoo tiedotteessa.
Thaimaassa järjestettiin maaliskuussa Marimekon tämän vuoden kesämallistoa esittelevä muotinäytös.