Tiistaina on palkan­saajille viimeinen päivä tarkistaa vero­ilmoitus

Osalla veroilmoittamisen määräpäivä oli jo aiemmin toukokuussa. Tiistain määräpäivä koskee yli kahta miljoonaa suomalaista.

Myös Airbnb-vuokrauksen tulot pitää kirjata itse.

Tiistaina on useille palkansaajille viimeinen veroilmoittamisen määräpäivä.

Yli kahden miljoonan palkansaajan ja eläkeläisen pitää tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytetty veroilmoitus viimeistään tiistaina, Verohallinto muistuttaa.

Veroilmoituksen voi tarkistaa ja täydentää Omaverossa.

Tarkistuksen yhteydessä tulee ilmoittaa vuokratuloista, Airbnb-vuokrauksesta saadut tulot ja virtuaalivaluutoista saadut tulot.

Osalla palkansaajista veroilmoittamisen määräpäivä oli aiemmin toukokuussa. Pienen palkansaajajoukon piti tehdä ilmoitus jo huhtikuun puolella.

”Jos veroilmoitusta korjaa myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti kuitenkin jo mennä, kannattaa edelleen käydä mahdollisimman nopeasti täydentämässä veroilmoitusta Omaverossa”, johtava veroasiantuntija Mervi Hakkarainen tiedotteessa.

Tarkistamisen yhteydessä voi ilmoittaa verovähennykseen oikeuttavista asioista.

Suosituimpiin verovähennyksiin kuuluvat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimismenot.

”Moni palkansaaja teki viime vuonna etätöitä, joten kannattaa tarkistaa, onko oikeutettu työhuonevähennykseen. Se kuuluu tulonhankkimismenoihin. Etäily on saattanut vaikuttaa myös kodin ja työpaikan välisten matkakulujen määrään”, Hakkarainen sanoo.

Verohallinto uskoo, että veroilmoituksensa verkossa täydentävien osuus nousee tänä vuonna yli 90 prosenttiin. Viime vuonna jo 88 prosenttia teki veroilmoituksen verkossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita