Belgialais­yhtiö korotti ostotarjoustaan Uponorista

Uponor torppasi belgialaisen Aliaxisin aiemman lähestymisen. Sen jälkeen Aliaxis on lisännyt omistustaan Uponorissa.

Aliaxis tarjoaa Uponorista 25,75 euroa osakkeelta.

Belgialaisyhtiö Aliaxis on tehnyt korotetun ostotarjouksen suomalaisesta talotekniikkayhtiö Uponorista.

Aliaxis tarjoaa Uponorista 25,75 euroa osakkeelta. Kauppahinta maksettaisiin käteisellä. Ostotarjouksen mukainen Uponorin arvo on noin 1,9 miljardia euroa.

Aliaxisin mukaan yhdistymisessä syntyisi yksi maailmanlaajuisesti johtavista vedenhallintaratkaisujen tarjoajista.

”Tiimiemme ja liiketoimintojemme yhdistäminen on teollisesti ja taloudellisesti järkevää ja luo arvoa kaikille sidosryhmille sekä vahvan Uponorin osana Aliaxista”, sanoo belgialaisyhtiön toimitusjohtaja Eric Olsen tiedotteessa.

Uponorin hallitus ilmoitti huhtikuun lopulla, että se ei hyväksy Aliaxisin ei-sitovaa aikomusta tehdä ostotarjous Uponorista 25 euron osakekohtaiseen hintaan. Sen jälkeen Aliaxis on kasvattanut omistusosuutensa Uponorista hieman yli 20 prosenttiin.

Uponorin suurin omistaja on Paasikiven suvun sijoitusyhtiö Oras Invest, joka omistaa 25,7 prosenttia Uponorista. Myös Oras Invest torjui huhtikuussa Aliaxisin aiemman lähestymisen.

Aliaxisin korotetun ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan 21. kesäkuuta. Ostotarjouksen toteuttamisen ehtona on, että Aliaxis saa haltuunsa yli puolet Uponorin osakkeista ja äänistä.

Yli 40 maassa toimivalla Aliaxisilla on yli 15 000 työntekijää. Aliaxisin liikevaihto oli viime vuonna 4,3 miljardia euroa. Uponor teki samaan aikaan liikevaihtoa 1,4 miljardia euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita