Uponor torjuu belgialais­yhtiön osto­tarjouksen ”riittämättömänä”

Uponorin hallitus kertoo, ettei se aio aloittaa neuvotteluita belgialaisen Aliaxiksen kanssa ostotarjouksesta.

Suomalainen Uponor valmistaa putki- ja lämmitysjärjestelmiä.

Yhdyskuntatekniikkayhtiö Uponorin hallitus torjuu yksimielisesti belgialaisen Aliaxiksen tekemän korotetun ostotarjouksen suomalaisyhtiöstä.

Vedenhallintalaitteita valmistava Aliaxis julkisti maanantaina 1,9 miljardin euron julkisen käteisostotarjouksen Uponorista. Aliaxis tarjoaa Uponorin osakkeenomistajille 25,75 euroa osakkeelta.

Uponor kertoo tiedotteessaan, että sen hallituksen mielestä Aliaxiksen tarjoama kauppahinta ei heijasta Uponorin arvoa ja yhtiön pitkän aikavälin mahdollisuuksia.

Uponorin hallituksen mielestä ostotarjous ei siten ole Uponorin osakkeenomistajien parhaan edun mukainen. Hallitus ei aio aloittaa neuvotteluita Aliaxiksen kanssa, Uponor kertoo.

”Hallitus yksimielisesti pitää Aliaxiksen nykyistä tarjousta riittämättömänä yhtiön arvo ja sen tulevaisuudennäkymät huomioiden”, sanoo Uponorin hallituksen asiaa valmistelevan valiokunnan puheenjohtaja Hans Sohlström tiedotteessa.

Uponor tiedotti viime viikolla, että se on saanut Aliaxiksen lisäksi myös muilta yrityksiltä kiinnostuksenosoituksia mahdollisista strategisista järjestelyistä.

Uponorin hallitus selvittää nyt näitä uusia aloitteita. Yhtiö huomauttaa, ettei ole varmuutta, että nämä aloitteet johtaisivat ostotarjoukseen tai mihinkään muuhun yrityskauppaan.

Uponorin hallitus torjui Aliaxisin suunnitelmat jo huhtikuussa, jolloin belgialaisyhtiö tiedotti ei-sitovasta aikomuksesta tehdä ostotarjous Uponorista 25 euron osakekohtaiseen hintaan.

Aliaxis kertoi viime viikolla kasvattaneensa omistusosuutensa Uponorista hieman 20,2 prosenttiin.

Uponorin suurin omistaja on Paasikiven suvun sijoitusyhtiö Oras Invest, joka omistaa 25,7 prosenttia Uponorista. Myös Oras Invest torjui huhtikuussa Aliaxiksen aiemman lähestymisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita