Facebookin emo­yhtiö myy gif-kirjasto Giphyn Shutterstockille

Facebookin emoyhtiö Meta joutuu myymään Giphy-palvelun satojen miljoonien dollarien tappiolla.

Shutterstock ostaa gif-kirjasto Giphyn Metalta.

Sosiaalisen median jätti Meta Platforms aikoo myydä gif-kuvien kirjasto Giphyn kuvapalvelu Shutterstockille ainakin muutaman sadan miljoonan dollarin tappiolla.

Yrityskaupan käteiskauppasumma on 53 miljoonaa dollaria (noin 49 miljoonaa euroa), Shutterstock kertoo tiedotteessaan. Yrityskaupan osana osapuolet ovat sopineet sopimuksen, että Meta voi jatkaa Giphy-palvelun sisällön käyttämistä sosiaalisen median palveluissaan, kuten Facebookissa ja Instagramissa.

Shutterstock arvioi, että kauppa saadaan päätökseen kesäkuussa.

Meta joutuu myymään Giphyn kilpailuoikeudellisista syistä. Britannian kilpailu­viranomainen CMA määräsi viime vuoden marraskuussa Metan myymään Giphy-palvelun.

Viranomainen katsoi, että Metan päätös hankkia Giphy vähentää kilpailua sosiaalisen median alustojen välillä ja mainosmarkkinoilla.

Meta osti newyorkilaisen Giphyn vuonna 2020. Meta ei ole kertonut kauppasummaa julkisuuteen, mutta somejätin on kerrottu maksaneen yhtiöstä eri medioiden tietojen mukaan 300–400 miljoonaa dollaria.

Shutterstockin mukaan Giphyn palvelulla on 1,7 miljardia päivittäistä käyttäjää ja sen palvelun ohjelmointirajapintaa hyödyntää yli 14 000 käyttäjää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita