Fazer Leipomoiden myymälä­leipomoiden muutosneuvottelut päättyivät

Muutosneuvottelujen piirissä oli 660 henkilöä.

| Päivitetty

Fazer Leipomot kertoo saaneensa päätökseen sen myymäläleipomoita koskevat muutosneuvottelut.

Fazer on suunnitellut muutoksia, joilla myymäläleipomo-organisaatio ja sen toimintatavat mukautettaisiin nopeasti kasvaneeseen liiketoimintaan ja ulkoisen toimintaympäristön muutoksiin.

Fazer Myymäläleipomoiden liiketoimintajohtaja Marika Hagelberg kertoo sähköpostitse, että myymäläleipomo-organisaation vastuunjakoja ja rooleja muutetaan. Myymäläleipomoiden määrään toimintamallin muutoksella ei ole vaikutusta.

Muutosneuvottelujen piirissä oli 660 ihmistä. Tiedotteen mukaan muutokset voisivat johtaa irtisanomisiin, jos keskusteluissa ei päästä sopimukseen uusista työsopimuksen ehdoista, jos jollain paikkakunnalla on liiketoiminnan sopeuttamistarvetta tai jos muuta työtä ei löytyisi.

Hagelberg kertoo, että toimintamallin muutoksessa syntyy uusia työtehtäviä ja samaan aikaan osa aiemmista tehtävistä päättyy. Hänen mukaansa uuden toimintamallin mukaisia tehtäviä avautuu haettavaksi nykyiselle henkilöstölle.

Maaliskuussa Fazer kertoi, että muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Fazer Leipomot kertoi maaliskuussa myös toisista muutosneuvotteluista, joiden piirissä oli yhteensä yli 200 Lahden leipomon työntekijää ja osa toimihenkilöistä. Lahden leipomoon suunnitellaan uuden ruisleipälinjan rakentamista, minkä myötä Lahdessa olevien tuotantolinjojen lukumäärä vähenisi.

Näiden muutosneuvottelujen päättymisen myötä Fazer kertoi, että enintään 49 työntekijän työsuhde päättyy ensi vuonna.

Oikaisu 24.5. kello 19.15: Artikkelissa luki aiemmin virheellisesti, että toisten muutosneuvottelujen piirissä olisi yhä yhteensä yli 200 Lahden leipomon työntekijää ja osa toimihenkilöistä. Muutosneuvottelut ovat kuitenkin jo päättyneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita