Suomen Vahinko­vakuutuksen kauppa maaliin, Lähi-Tapiola ostaa 70 prosenttia

Suomen Vahinkovakuutus jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

Lähi-Tapiola ostaa osake-enemmistön Suomen Vahinkovakuutus -yhtiöstä.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Finanssivalvonta (Fiva) ovat hyväksyneet yrityskaupan, jossa Lähi-Tapiola ostaa osake-enemmistön Suomen Vahinkovakuutus -yhtiöstä, kertoo Lähi-Tapiola tiedotteessaan.

Suomen Vahinkovakuutus tunnetaan Pop Vakuutus -brändistään. Lähi-Tapiola ostaa 70 prosentin enemmistöosuuden Pop-pankkiryhmältä.

Suomen Vahinkovakuutuksesta tulee kaupan hyväksynnän myötä osa Lähi-Tapiola-ryhmää. Yhtiö kuitenkin jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

”Digikehitys ja kuluttajien kasvavat tarpeet asioida verkossa ovat keskeisiä muutosvoimia toimintaympäristössämme. Lähi-Tapiola haluaa luoda vieläkin kattavammat ja virtaviivaisemmat palvelut, joilla itseasiointi on helppoa ja yksinkertaista”, sanoo Lähi-Tapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen tiedotteessa.

”Pop Vakuutus on ollut Suomessa ensimmäinen vakuutusyhtiö, joka on valinnut puhtaasti digitaalisen tavan palvella asiakkaita. Sen liittäminen osaksi Lähi-Tapiolaa vahvistaa kykyämme vastata digitaalisesti suomalaisten toiveisiin turvata elämäänsä ja varautua riskeihin.”

Kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta Pop Vakuutus -brändillä operoivan Suomen Vahinkovakuutuksen asiakkaisiin tai tuotteisiin, kertoo Pop-pankkiryhmään kuuluva Bonum-pankki tiedotteessaan.

Kaupalla on merkittävä positiivinen vaikutus Pop-pankkiryhmän tulokseen tämän vuoden tilikaudella.

Pop-pankkiryhmä jatkaa Suomen Vahinkovakuutuksen osaomistajana 30 prosentin osuudella.

Suomen Vahinkovakuutus kertoo verkkosivuillaan, että sillä on runsaat 120 työntekijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita