Voita lisätään nyt mauksi kasvirasvalevitteisiin – Vaikutus terveellisyyteen on pieni - Teknologia | HS.fi

Voita lisätään nyt mauksi kasvirasvalevitteisiin – Vaikutus terveellisyyteen on pieni

Uusin trendi elintarviketeollisuudessa on sekoittaa pieni määrä voita kasvipohjaisiin rasvoihin.

24.3.2017 9:56

Muutama vuosi sitten käytiin jälleen kiivasta keskustelua voin terveellisyydestä, ja voita alettiin suosia uudella innolla.

Nyt kauppojen hyllyt ovat täyttyneet kasvirasvoista, joihin on lisätty voita. Saako voita siis taas syödä?

Voita koskevat ravitsemussuositukset eivät ole muuttuneet mihinkään. Viralliset suositukset ovat kertoneet vuodesta 2014 asti, että leipärasvana tulisi käyttää vähintään 60 prosenttia rasvaa sisältävää kasviöljypohjaista rasvalevitettä. Ei siis voita.

Artikkeliin liittyviä aiheita