Sanna Nygård pitää koodauskursseja, jotka ovat vain naisille – Suosio saattaa perustua siihen, ettei naisten tarvitse kokea nolaavansa itseään miesten edessä - Teknologia | HS.fi
Teknologia

Sanna Nygård pitää koodauskursseja, jotka ovat vain naisille – Suosio saattaa perustua siihen, ettei naisten tarvitse kokea nolaavansa itseään miesten edessä

Käyttöliittymäkehittäjä Sanna Nygård haluaisi, ettei yhdenkään lahjakkaan tytön potentiaali mene hukkaan. Hän itse ryhtyi ohjelmoijaksi, koska halusi siistin sisätyön, jossa saa myös olla omissa oloissaan.

Tilaajille

Moni Sanna Nygårdin kurssille tuleva tyttö kertoo, ettei ole hyvä matematiikassa. ”Kurssilla he edistyvät nopeammin kuin olisivat uskoneet.”

Julkaistu: 3.8.2018 2:00, Päivitetty 3.8.2018 12:46

Naisia tarvitaan teknologia-alalle, julistetaan nyt joka paikassa. Ohjelmoijien sukupuoli­jakauma on vinoutunut, ja kokeneita koodareita puuttuu kroonisesti koko maasta.

Vinoutunutta jakaumaa suoristaa osaltaan Sanna Nygård. Hän on it-yritys Franticissa työskentelevä käyttöliittymäkehittäjä ja -suunnittelija, nainen, ja on vieläpä vetänyt naisille ja tytöille tarkoitettuja koodauskursseja.

Luetuimmat - Auto & Tiede

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat