Taksi Helsinki haluaa oikeuden käyttäjänsä kalenteriin ja lähettää sähköpostia – HS vertaili eri taksisovellusten tietoturvaa, tämä kannattaa tietää ennen kuin annat sovelluksille luvan

Mobiilisovellukset haalivat käyttäjistään välillä tarpeettoman paljon tietoja. Huoli heräsi, kun venäläinen Yandex toi halpataksinsa Suomeen. Tietoturva-asiantuntija listasi, millaisia käyttöoikeuksia eri yhtiöt haluavat.

Useat sovellukset pyytävät käyttöoikeuksia, jotka ovat laadun ja toiminnallisuuden kannalta järkeviä. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös tarpeettomia ja suorastaan vaarallisia pyyntöjä.

22.11.2018 2:00 | Päivitetty 23.11.2018 18:00

Pikkujoulukausi lähestyy ja taksisovellusten käyttöaste kasvaa. Tietoturva-asiantuntija vertaili, mitä taksisovellusta kannattaa käyttää jos ei halua ikäviä yllätyksiä.

Marraskuussa Helsingissä aloitti uusi venäläinen taksiyhtiö Yandex. Kyseessä on kännykkäsovelluksella tilattava taksipalvelu, joka toimii samaan tapaan kuin yhdysvaltalainen Uber tai virolainen Taxify, jotka ovat rantautuneet Suomeen jo aiemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita