Teknologia

Facebookiin tulee oma deittailu­mahdollisuus

Facebookin käyttäjät 19 maassa voivat nyt luoda itselleen deittiprofiilin sovelluksen sisällä. Eurooppaan deittailutoiminto rantautuu yhtiön mukaan alkuvuodesta 2020.

Facebookiin tulee uusi deittailumahdollisuus.

Yhtiö tiedotti torstaina sivuillaan julkistaneensa deittailutoiminnon Facebookin käyttäjille 19 maassa. Deittailutoimintoa voi torstaista eteenpäin käyttää muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Brasiliassa, Singaporessa ja Thaimaassa. Eurooppaan sovelluksen sisäinen deittailumahdollisuus tulee yhtiön mukaan alkuvuodesta 2020.
Uuden deittailutoiminnon voivat ottaa käyttöönsä ne sosiaalisen median käyttäjät, jotka ovat yli 18-vuotiaita ja joilla on uusin versio sovelluksesta ladattuna. Deittiprofiili on erillinen käyttäjän normaalista ja alkuperäisestä Facebook-profiilista, vaikka toimiikin sovelluksen sisällä. Käyttäjät voivat myös yhdistää Facebookin deittiprofiiliin oman Instagram-tilinsä. Instagram on sosiaalisen median kuvapalvelu, jonka Facebook omistaa. Loppuvuodesta deittiprofiiliin on myös mahdollista lisätä omia Facebook- ja Instagram-tarinoita.

Facebook Dating -toiminto ei toimi kuten tunnetuimpiin deittisovelluksiin lukeutuva Tinder, jossa käyttäjät voivat keskustella toistensa kanssa ainoastaan, jos he molemmat tykkäävät toistensa profiileista.

Facebookissa deittiprofiilin luonut näkee myös muut palveluun rekisteröityneet käyttäjät ja voi kommentoida suoraan heidän profiileihinsa tai osoittaa kiinnostuksensa tykkäämällä toisen käyttäjän profiilista. Jos kiinnostus ei herää, voi nämä yhteydenotot kuitenkin tiedotteen mukaan ohittaa.

Algoritmi suosittelee käyttäjiä toisilleen perustuen näiden samoihin mielenkiinnonkohteisiin. Esimerkiksi jos kaksi käyttäjää kuuluu Facebookissa samaan ryhmään tai aikoo osallistua samaan tapahtumaan, näyttää toiminto heidät toisilleen.

Deittiprofiilin käyttäjät eivät automaattisesti näe omia Facebook-kavereitaan, jotka ovat myös ottaneet deittailutoiminnon käyttöön, kertoo yhtiö.

Pariksi oman Facebook-kaverinsa kanssa voi kuitenkin päätyä, jos molemmat käyttäjät ovat lisänneet toisensa ”salaisiksi ihastuksiksi”, joka on yksi uuden toiminnon ominaisuuksista. Käyttäjä saa ilmoituksen, jos joku on lisännyt hänet salaiseksi ihastukseksi, mutta ei tietoa siitä, kuka näin on tehnyt. Salaisia ihastuksia voi lisätä listalle myös omien Instagram-seuraajien parista.

Yhtiön mukaan kaikki käyttäjän deittiprofiilitoiminta pysyy deittailutoiminnon sisällä eikä se näy Facebookin muilla alueilla, kuten sovelluksen uutisvirrassa.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mies porasi ryyppykaveriaan päähän Lohjalla

  2. 2

   Ihmeelliset ”kavennuspömpelit” nostattavat epäuskoa Vantaalla: Edes kaupunki ei osaa selittää, mikä liikennejärjestelyn ajatus on

  3. 3

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  4. 4

   Jyrki Katainen valittiin Sitran johtoon yhden äänen erolla

  5. 5

   Miesten epäillään raiskanneen lapsia ja kuvanneen tekoja suorana verkkoon, poikkeuksellisista epäilyistä nostettiin syytteitä

  6. 6

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Soitimme

  7. 7

   Naapuri paljasti aiemman asukkaan omin päin teettämän kylpyhuoneremontin – Voiko asunnon ostaja joutua vastuuseen amatööriasentajan virityksistä?

  8. 8

   Unohtiko Antti Rinne, että pääministerin vapaus ottaa kantaa on rajallisempi kuin muiden?

  9. 9

   Tavoitteena oli pitää vaatetuotanto kotimaassa ja luoda työpaikkoja, mutta sitten Milla Welling kääntyi ely-keskuksen puoleen: ”Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa”

  10. 10

   Vertailu väittää, että taksilla ajelu tulee halvemmaksi kuin oma auto – voiko se pitää paikkaansa?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  2. 2

   Antti Rinnettä poikkeuksellisesti arvostellut vasemmiston Merja Kyllönen sai heti palautetta pää­ministeriltä – ”En varmaan koskaan enää piiskaa pää­ministeriä”

  3. 3

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  4. 4

   Tervetuloa 1970-luvulle: Vantaalla on autokorjaamo, jota on vaikea uskoa todeksi merkkikorjaamojen aikakautena

  5. 5

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  6. 6

   Teknologiasivusto: Nokian työn­tekijän virheestä aiheutunut tieto­vuoto paljasti, miten Venäjä valvoo kansalaisiaan yhtiön laitteiden avulla

  7. 7

   Kriitikkona ei voi toimia, jos ei tykkää mistään, sanoi Helena Ylänen – HS julkaisee seitsemän kirjoitusta legendaarisen elokuvatoimittajan kaikkien aikojen parhaista elokuvista

   Tilaajille
  8. 8

   Valtteri Bottas saapui Singaporen F1-varikolle paidassa, jonka teksti ei jätä mitään epäselväksi

  9. 9

   Tutkijat laskivat luontoon geenimuunneltuja hyttysiä ja saattoivat vahingossa kehittää uudenlaisia hybridihyttysiä

  10. 10

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  7. 7

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  8. 8

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  9. 9

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  10. 10

   Ratsastajat ovat aiempaa isompia, ja moni talli on päätynyt asettamaan paino­rajoja: ”Aihe on monelle yli 40-vuotiaalle naiselle hirvittävän herkkä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää