Viestipalvelu Whatsapp lakkasi lauantaina toimimasta miljoonissa vanhemmissa puhelimissa - Teknologia | HS.fi
Teknologia

Viestipalvelu Whatsapp lakkasi lauantaina toimimasta miljoonissa vanhemmissa puhelimissa

Yhtiön mukaan muutos oli välttämätön, jotta sovelluksen turvallisuus voidaan taata.

Pikaviestipalvelu Whatsapp ei enää toimi niissä Android- ja Iphone-puhelimissa, jotka tukevat tietyn ikäisiä käyttöjärjestelmiä. Kuva: Nicolas Economou

Julkaistu: 1.2. 12:44

Pikaviestipalvelu Whatsapp lakkasi lauantaina toimimasta miljoonissa älypuhelimissa ympäri maailman. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja sanomalehdet The Independent ja The Telegraph.

Sovellus ei enää toimi niissä Android- ja Iphone-puhelimissa, jotka tukevat tiettyjä vanhoja käyttöjärjestelmiä. 2.3.7.-käyttöjärjestelmää ja sitä vanhempia järjestelmiä käyttävät Androidit ja 8.0-järjestelmää tai sitä vanhempia järjestelmää käyttävät Iphonet eivät enää tue Whatsappia. Näihin kuuluu esimerkiksi Iphone 4.

Vanhoja käyttöjärjestelmiä käyttäviin uudempiin puhelimiin, kuten Iphone 5:seen, sovelluksen saa käyttöönsä yksinkertaisesti päivittämällä käyttöjärjestelmän.

Whatsappin mukaan muutos oli välttämätön, jotta sovelluksen turvallisuus voidaan taata myös jatkossa. Yhtiön mukaan vanhat puhelimet eivät pysty tukemaan sovelluksen tulevia ominaisuuksia, The Independent kertoo.

BBC:n mukaan Whatsapp varoitti käyttäjiään muutoksen mahdollisuudesta jo vuonna 2017.

Facebookin omistama Whatsapp on yksi ladatuimpia älypuhelinten sovelluksia, ja sillä on yli 1,5 miljardia käyttäjää.

Alkoiko Iphonesi akku tyhjentyä pikavauhtia, kun päivitit puhelimen käyttöjärjestelmän? Tästä on kyse