Monen kodin netti pätkii nyt poikkeuksellisen paljon – Asiantuntija kertoo kymmenen keinoa, joilla kuka tahansa voi virittää nettiyhteydestään nopeamman - Teknologia | HS.fi

Monen kodin netti pätkii nyt poikkeuksellisen paljon – Asiantuntija kertoo kymmenen keinoa, joilla kuka tahansa voi virittää nettiyhteydestään nopeamman

Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner muistuttaa, että johto on tasalaatuisempi ja varmempi vaihtoehto kuin langaton yhteys.

Modeemin wifi-tukiasema muodostaa laitteisiin langattomasti nettiyhteyden useissa kodeissa. Langaton verkko tuo vapautta siihen, missä laitteita voi käyttää, mutta se voi samalla lisätä häiriöitä nettiyhteydessä.

3.4.2020 2:00 | Päivitetty 3.4.2020 9:13

Suomalaiset viettävät koronapandemian takia kotonaan paljon tavallista enemmän aikaa – ja käyttävät samalla nettiä enemmän kuin koskaan.

Tällä hetkellä nettiä käytetään itse asiassa niin paljon, että esimerkiksi Netflix on heikentänyt ohjelmiensa kuvanlaatua ja Googlen omistama Youtube luopunut teräväpiirtolaadusta, jotta internet ei kuormittuisi niin pahasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita