Tiede

Videopelaajista on kasvamassa e-urheilun tähtiä

PC-pelien parhaista pelaajista tulee ammattilaisia ja tähtiä nyt myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä e-urheilu alkaa vetää yhä suurempia yleisöjä myös lännessä.

Tilaajille

PC-pelien parhaista pelaajista tulee ammattilaisia ja tähtiä nyt myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tämä e-urheilu alkaa vetää yhä suurempia yleisöjä myös lännessä.

Aasiassa parhaat tietokonepelaajat ovat jo pitkään saaneet kuusinumeroisia tienestejä, ja heitä on pestattu peliyhtiöiden palvelukseen.

PC-pelien turnauksia eli e-urheilua seuraa parhaimmillaan tuhansien yleisö, joko paikan päällä tai verkossa.

Kuten perinteisessä urheilussa, e-urheilussakin pääsee mestariksi vain harjoittelemalla. Pelaaminen ei ehkä – vielä – vaadi kuntoa, vaan enemmän sorminäppäryyttä ja reaktioiden herkkyyttä.

Jos pelaaminen kuitenkin toteutuu tulevaisuudessa yhä enemmän liikeantureilla, tarvitsee pelaaja myös fyysistä kuntoa, kertoo tiedelehti New Scientist.

Tieteeseen tämä kaikki liittyy siten, että monesti juuri pelikoneet ovat huippukoneita siviilikäytössä. Pelikoneiden kehittely liittyy saumattomasti tietokoneiden laskentakyvyn kehitykseen. 

Yhä realistisempiin pelimaisemiin tarvitaan tietokoneen prosessorin laskentavoimaa. Hyvä prosessori takaa sen, että pelin vaativa grafiikka pysyy reaaliajassa.

Monet PC-koneet muistuttavat siksi nyt laskuvoimaltaan 1990-luvun supertietokoneita. Aikoinaan niitä oli harvassa, ne olivat kalliita ja niitä oli vain suurissa laskentakeskuksissa.

Los Angelesissa pelattiin äskettäin erään fantasiapelin finaali, jossa palkintorahoja jaettiin peräti 5 miljoonaa dollaria eli 3,75 miljoonaa euroa. Siitä lohkesi viidesosa voittajille.

Palkinto oli suurin e-urheilussa jaettu rahasumma.

Yli kahdeksan miljoonaa ihmistä seurasi kisan finaaleja joko tv:stä tai verkossa. E-urheilu veti siis vertoja moneen perinteiseen urheilulajiin.

Verkon takia yleisöä ei aina tarvita paikan päällä. Verkossa e-urheilija voi saada yleisöä jopa kymmenenkin tuhatta. Isot katsojajoukot tuovat pelaajalle joskus mainostajia omaan lähetykseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tietotekniikka

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   Raportti: Sairaalasta voi tulla Afrikassa vankila jopa kuukausiksi, jos ei ole varaa maksaa laskuja – synnyttävät naiset erityisessä vaarassa

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää