Mikä eläin tappaa eniten ihmisiä maailmassa? (Akseli Tirronen, 10) - Tiede | HS.fi

Mikä eläin tappaa eniten ihmisiä maailmassa? (Akseli Tirronen, 10)

Kysymykseen on tavallaan useita vastauksia. Jos ajatellaan ihan kaikkia eläimiä, tappavin on pienen pieni malarialoinen. Malariahyttysen pistosta ihmisen verenkiertoon siirtyvä loinen tartuttaa ihmiseen malarian, vaarallisen taudin, johon voi kuolla. Loinen sairastuttaa malariaan yli 500 miljoonaa ihmistä vuodessa, joista yli miljoona kuolee malariaan.

Tilaajille

Myrkkykäärmeet tappavat ihmisiä erityisesti Intiassa. <br />Jaipurin kaupungin käärmeenlumoojilla on koreissaan kobria.­

27.4.2013 2:00

Palstalla vastataan lasten esittämiin tiedekysymyksiin. Lähetä kysymys sekä kysyjän koko nimi ja ikä osoitteeseen lauantai@hs.fi. Palstaa kokoavat Touko Kauppinen ja Juha Merimaa.

Kysymykseen on tavallaan useita vastauksia.

Jos ajatellaan ihan kaikkia eläimiä, tappavin on pienen pieni malarialoinen. Malariahyttysen pistosta ihmisen verenkiertoon siirtyvä loinen tartuttaa ihmiseen malarian, vaarallisen taudin, johon voi kuolla. Loinen sairastuttaa malariaan yli 500 miljoonaa ihmistä vuodessa, joista yli miljoona kuolee malariaan. Suurin osa tartunnoista on eteläisessä Afrikassa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede