Santtu Vekkeli kasvattaa syötäviä ötököitä – näin syntyy sirkkapurilainen - Tiede | HS.fi

Santtu Vekkeli kasvattaa syötäviä ötököitä – näin syntyy sirkkapurilainen

Ötökänsyönti hyödyttäisi meitä ja maailmaa. Hyönteistalous on vielä yhtä alkeellista kuin 1800-luvun maatalous.

7.11.2014 2:00 | Päivitetty 7.11.2014 17:06

"Jos opiskelee kolme kuukautta, pääsee Suomen kymmenen parhaan hyönteistalouden asiantuntijan joukkoon", toteaa elintarviketieteilijä Santtu Vekkeli.

Hyönteistalous lennähti julkisuuteen, kun Maailman ruokajärjestö FAO keväällä 2013 julkaisi raportin siitä, kuinka hyödyllistä meidän olisi syödä hyönteisiä ja syöttää niitä eläimillemme. Se tekisi hyvää ihmisten terveydelle, ympäristölle ja taloudelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede