Myrkytys vaanii kesäretkellä – pitkät automatkat ja hätäiset kesäkokit altistavat ruokamyrkytyksille

Mökkireissut ovat mikrobien seuramatkoja, jotka voivat altistaa ruokamyrkytyksille. HS kertoo, miten vältät kesäretkellä ruokamyrkytyksen.

8.6.2015 2:00 | Päivitetty 8.6.2015 10:22

Tällä mökkireissulla kaikki menee pieleen.

Eväät kulkevat mökille autossa, jota aurinko on grillannut jo marketin parkkipaikalla. Pakastevadelmien kylmä suudelma sulaa hetkessä, ja ruokakassin salamatkustajat heräävät.

Jauhelihapaketin uumenissa havahtuu ensimmäisenä Staphylococcus aureus. Kun jauheliha saavuttaa kymmenen asteen lämpötilan, alkaa stafylokokki tuottaa enterotoksiinia. Se on voimakasta myrkkyä, joka aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja vatsakipuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat