Suomalaiset tekevät maailman parhaat super­pakastimet - Tiede | HS.fi

Suomalaiset tekevät maailman parhaat super­pakastimet

Tänään laboratorioni nurkassa hörähtää käyntiin upouusi pakastin. Se ei ole tavallinen Jääkarhu. Hintaa on yli kolmesataatuhatta, kirjoittaa fyysikko Mikko Möttönen.

27.7.2015 2:00 | Päivitetty 27.7.2015 10:54

Tänään laboratorioni nurkassa hörähtää käyntiin upouusi pakastin. Se ei ole tavallinen Jääkarhu. Hintaa on yli kolmesataatuhatta.

Tällä kertaa rahalla saa muutakin kuin brändiä ja hypeä. Pakkanen paukkuu nimittäin alle sadasosa-asteen päässä absoluuttisesta nollapisteestä, joka on –273,15 celsiusastetta. Huimasta suorituskyvystä huolimatta vekotin syö normaalia sähköä ja jäähtyy kätevästi nappia painamalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat