Tutkimus: Ruokahävikki kasvaa ja lisää maatalouden kasvihuonepäästöjä - Tiede | HS.fi

Tutkimus: Ruokahävikki kasvaa ja lisää maatalouden kasvihuonepäästöjä

Kiinan ja Intian kehitys nostaa niiden ruokahävikin läntiselle tasolle samalla, kun kehitysmaissa ruokaa tuhoutuu viljelyn ja varastoinnin puutteiden takia.

8.4.2016 8:32 | Päivitetty 8.4.2016 9:50

Maailman kasvihuonekaasupäästöistä runsas viidennes oli peräisin maataloudesta vuonna 2010. Maatalouden päästöt kasvavat noin 40 prosentilla vuosisadan puoliväliin mennessä väestönkasvun ja elintapojen muutoksen takia, laskevat Potsdamin ilmastotutkimuskeskuksen tutkijat. Heidän mukaansa jopa 14 prosenttia päästöistä voitaisiin estää puuttumalla ruokahävikkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat