Kaseiininen kalvo näyttää samanlaiselta kuin kaupan muovikelmu, joskaan se ei veny yhtä paljoa. - Tiede | HS.fi

Maidon proteeinista valmistettu suojakalvo säilyttää ruoat paremmin kuin muovi.

Kaseiininen kalvo näyttää samanlaiselta kuin kaupan muovikelmu, joskaan se ei veny yhtä paljoa.

Suojaavaa kalvoa kokeiltiin muun muassa juustojen suojaamiseen ja pakkaamiseeen.­

22.8.2016 14:16

Maidon proteeinista valmistettu suojakalvo säilyttää ruoat paremmin kuin muovi. Kalvon voi vaikka syödä.

Moni elintarvike kääritään muoviin, jotta se säilyisi pidempään. Tästä syntyy valtaisia määriä maatumatonta jätettä­ – eivätkä ohuet muovikelmut edes suojaa ruokaa kovin hyvin, suomii Yhdysvaltain kemiallisen seuran tiedote .

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat