Keittiöstä erillinen ruokailutila pitää asukkaat hoikempina - Tiede | HS.fi

Keittiöstä erillinen ruokailutila pitää asukkaat hoikempina

Ihminen syö sitä enemmän, mitä helpommin ruoka on haettavissa.

Vanhan ajan ruokasali tukee painonhallintaa.­

12.9.2016 13:57

Kodin tai työpaikan keittiö- ja ruokasaliratkaisu saattaa ohjailla, kuinka paljon syöt. Tämän osoitti koe, jonka järjestivät Yhdysvalloissa apulaisprofessori ja arkkitehti Kim Rollings sekä ympäristöpsykologi Nancy Wells.

He värväsivät vapaaehtoisia opiskelijoita syömään buffet-aterian Cornellin yliopiston ruokalaboratorioon. Tutkijakaksikko muunteli ruokailutilaa sermien avulla, niin että välillä keitto- ja ruokailutila olivat yhtenäiset, välillä erilliset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede