Suomen lähiruokabuumi onkin harhaa: Ruuastamme yhä suurempi osa tulee ulkomailta – tuonti lisääntynyt eniten elintarvikkeissa, jotka voitaisiin kasvattaa Suomessa - Tiede | HS.fi

Suomen lähiruokabuumi onkin harhaa: Ruuastamme yhä suurempi osa tulee ulkomailta – tuonti lisääntynyt eniten elintarvikkeissa, jotka voitaisiin kasvattaa Suomessa

Ympäristötieteen tohtoriopiskelija Vilma Sandström ja professori Pekka Kauppi ovat kahden ulkomaisen kollegan kanssa eritelleet, miten ruoan tuonti Suomeen on muuttunut ja miten suuren ekologisen jalanjäljen tuontiruoka jättää.

Tilaajille
17.10.2016 2:00 | Päivitetty 17.10.2016 9:41

Höyryääkö aamiaisella kahvikupissa tumma vai vaalea paahto? Joitpa kumpaa tahansa, papu on kasvanut kaukaisilla pelloilla.

Suomalaisten kahvinjuontia varten tropiikissa viljellään maata silmänkantamattomiin. Yli kolme kertaa Espoon kokoinen pinta-ala tarvitaan yksinomaan täkäläisiä kahvisieppoja varten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede