Milloin lihasta tulee syöpäriski? - Tiede | HS.fi

Milloin lihasta tulee syöpäriski?

Kohtuukäyttö ei uhkaa terveyttä. Vaara kasvaa, jos syö satoja grammoja päivässä.

Grillaaminen muodostaa lihaan syöpävaarallisia yhdisteitä, mutta se ei vielä tee grillikyljyksestä tupakan veroista terveysriskiä.­

2.6.2017 6:00

Monelta suomalaiselta saattoi jäädä jokaviikkoinen saunalenkki syömättä, kun Maailman terveysjärjestö julisti mehevän mediakohun saattelemana lihavalmisteet ykkösluokan syöpäriskiksi toista vuotta sitten. WHO passitti makkaran, pekonin ja leikkeleet samalle syöpävaarallisten aineiden mustalle listalle, josta löytyvät jo alkoholi, tupakka ja asbesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede