Masentuneet käyttävät Instagramissa jopa eri filtteriä kuin onnelliset – Tutkijat onnistuivat analysoimaan kymmenistätuhansista kuvista merkit masennuksesta - Tiede | HS.fi

Masentuneet käyttävät Instagramissa jopa eri filtteriä kuin onnelliset – Tutkijat onnistuivat analysoimaan kymmenistätuhansista kuvista merkit masennuksesta

Yhdysvaltalaiset psykologit tutkivat lähes 44 500 Instagramin valokuvaa, joita oli lähettänyt 166 ihmistä. Masentuneet lähettivät muita enemmän harmaita kuvia.

Esimerkki kuvasta, jota psykologit tutkivat. Masentuneet ihmiset käyttävät enemmän kuvasuodattimia, joissa on mustavalkoisia tai sinertäviä sävyjä (keskellä). Tällaisia tuottaa esimerkiksi suodatin Inkwell. Suodatin Valencia keventää ja värittää kuvia (oikealla). Sitä suosivat Instagramissa terveinä pidetyt ihmiset.

9.8.2017 15:20

Kuvapalvelu Instagramiin lähetetyt kuvat voivat kertoa siitä, onko ihmisellä taipumus masentua tai onko hän masentunut.

Näin väittää yhdysvaltalainen tutkimus, joka tulkitsi 43 950 valokuvaa. Niitä oli lähettänyt Instagramiin 166 eri ihmistä.

Alle puolet heistä eli 71 kertoi, että oli ollut masentunut kolmen viime vuoden aikana. Diagnoosin tästä oli tehnyt lääkäri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat