Lihaa voi kasvattaa omassa keittiössä, ja viljelmän ravinnoksi kelpaa energiajuoma – ”Jos haluaisi mennä helpoimman kautta, voisi kasvattaa syöpäsoluja” - Tiede | HS.fi
Tiede

Lihaa voi kasvattaa omassa keittiössä, ja viljelmän ravinnoksi kelpaa energiajuoma – ”Jos haluaisi mennä helpoimman kautta, voisi kasvattaa syöpäsoluja”

Soluviljelty jauhelihapihvi maksaa tällä hetkellä noin 170 euroa kilolta. Yuki Hanyu yrittää pudottaa hinnan vitoseen.

VTT:ssä kasvatettu puolukkasolukko maistui aluksi siltä kuin mukaan olisi survottu marjojen lisäksi varpu ja juuret.

Julkaistu: 3.1.2018 2:00, Päivitetty 3.1.2018 13:26

Kananugetti oli pieni, vähän kuin kahden sentin pätkä lakua. Rakenteeltaan se muistutti teollisuudesta tuttuja nugetteja: päällä oli leivitettä, sisällä vaaleaa kananmassaa.

Tohtori Yuki Hanyun valmistama nugetti oli kuitenkin oleellisesti erilainen. Sen liha ei tullut kanasta. Se oli puserrettu kokoon soluviljelmässä kasvatetuista kanasoluista.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede