Miksi lihavilla on heikompi makuaisti kuin hoikilla? Uuden tutkimuksen mukaan lihominen saattaa tappaa kielen makunystyjä - Tiede | HS.fi

Miksi lihavilla on heikompi makuaisti kuin hoikilla? Uuden tutkimuksen mukaan lihominen saattaa tappaa kielen makunystyjä

Koe tehtiin hiirillä, mutta ihmisilläkin lihavien makuaisti tiedetään hoikkia heikommaksi.

Eri makujen tunnistamiseen on kielessä omanlaisensa nystyt.­

21.3.2018 7:53

Lihavilla hiirillä on jopa neljänneksen vähemmän makunystyjä kielessään kuin hoikilla lajitovereillaan, selviää Plos Biologyn julkaisemasta tutkimuksesta. Lihavien makuaisti on aiemmissakin tutkimuksissa todettu tavallista heikommaksi, mutta sen selittyminen kokonaisten makunystyjen puuttumisella on uusi havainto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede