Suomen ensimmäinen rautameteoriitti on pian yleisön nähtävillä – ”Toivottavasti tämä kannustaa ulkoilijoita, että he huomaisivat erikoisia kivenmurikoita” - Tiede | HS.fi
Tiede

Suomen ensimmäinen rautameteoriitti on pian yleisön nähtävillä – ”Toivottavasti tämä kannustaa ulkoilijoita, että he huomaisivat erikoisia kivenmurikoita”

Lieksasta löytyi kesällä 2017 outo ruosteinen kivi, joka paljastui geologien tarkoissa tutkimuksissa rautameteoriitiksi. Suomesta on löytynyt vain 14 meteoriittia.

Lieksasta löytyneen meteoriitin suurin läpimitta on 6,6 senttimetriä ja se painaa 238,30 grammaa. Kuva: Kari Kinnunen / GTK

Julkaistu: 30.5.2018 17:00

Lieksasta Itä-Suomesta löytyi vuosi sitten eli 30. toukokuuta 2017 raskas ja metallinen kivenpalanen. Se paljastui tutkimuksissa rautameteoriitiksi.

Löydön vuosipäivänä eilen keskiviikkona tämä rautameteoriitti tuotiin pysyvästi Luonnontieteelliseen keskusmuseoon Luomukseen. Löytäjä Pekka Vallimies luovutti löytönsä Luomukselle. Lieksan meteoriitti sai ansaitun paikan meteoriittien kansalliskokoelmassa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta