Espoossa kehitetään nyhtö­silakkaa, jota voisi käyttää kuin jauhe­lihaa – ”Lähdimme siitä, että haluamme käyttää koko kalan” - Tiede | HS.fi
Tiede

Espoossa kehitetään nyhtö­silakkaa, jota voisi käyttää kuin jauhe­lihaa – ”Lähdimme siitä, että haluamme käyttää koko kalan”

Silakkaa ei tarvitsisi teollisessa valmistuksessa edes perata. Nyt pitäisi saada joku valmistamaan silakkaa uudella tavalla ja suomalaiset syömään sitä.

Nyhtösilakka valmistetaan perkaamattomasta kalasta. Silakka on terveellistä ravintoa, mutta nykyisin sitä syödään kovin vähän.

Julkaistu: 19.12.2018 2:00, Päivitetty 19.12.2018 6:16

Nyhtösilakka näyttää ruskealta silpulta. Sulavaa olemusta lukuun ottamatta siinä ovat tallella kaikki kalan hyvät ominaisuudet. Lisäksi siitä on helpompi laittaa ruokaa kuin kokonaisesta eväkkäästä.

Palasiin piiloutuvat myös sisäelimet, ruodot ja suomut. Nyhtösilakka valmistetaan pestyistä kaloista, joita ei perata eikä välttämättä edes suolisteta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede