Uudelleen lämmitetyssä ruuassa on riskinsä: maailmalla on kuollut nuoria ihmisiä liian lämpimässä säilytetystä pastasta tai riisistä saatuihin myrkytyksiin - Tiede | HS.fi
Tiede

Uudelleen lämmitetyssä ruuassa on riskinsä: maailmalla on kuollut nuoria ihmisiä liian lämpimässä säilytetystä pastasta tai riisistä saatuihin myrkytyksiin

Kohtalokas virhe oli säilyttää ruoka liian lämpimässä. Toinen virhe on ollut lämmittää ruokaa huolimattomasti.

Pitkiä aikoja huoneenlämmössä säilytetyssä pastassa voi Bacileus cereus päästä villiintymään.

Julkaistu: 7.2.2019 2:00, Päivitetty 7.2.2019 21:33

Pahoinvointi ja ripuli eivät suinkaan ole ainoat seuraukset pilaantuneesta ruoasta.

Maailmalla on raportoitu tapauksia, joissa nuoret terveet ihmiset ovat syöneet kotonaan huonosti säilytettyä pastaa, riisiä tai nuudeleita ja kuolleet lyhyen ajan kuluttua ateriasta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede