Tiede tarjoaa valoisan tulevaisuuden: Syöpä pysäytetään, lihaa saadaan ilman tappamista ja hiilidioksidi otetaan hyötykäyttöön - Tiede | HS.fi
Tiede

Tiede tarjoaa valoisan tulevaisuuden: Syöpä pysäytetään, lihaa saadaan ilman tappamista ja hiilidioksidi otetaan hyötykäyttöön

Tämä laaja tiedeartikkeli etsii helpotusta maailman uhkakuviin. Kun oivallukset muuttuvat käytännöiksi, arkemme on taas kestävämmällä pohjalla.

Tilaajille

.

Julkaistu: 23.2.2019 2:00, Päivitetty 23.2.2019 17:23

Home, bakteeri ja sienikin sopivat ruokatehtaiksi. Proteiinintuotantoon tarvittava maa-ala supistuu murto-osaan, kun jätetään välistä eläin.

Aloitetaan kuitenkin kananmunasta. Sen valkuaisesta valtaosa on albumiinia. Se on vaahtoutuva proteiini, joka tekee kotileipurinkin marengista kuohkean ja kakusta ilmavan mutta silti jämäkän. Jos halutaan albumiinia, tarvitaanko kanaa tai munaa?

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede

Luetuimmat

Uusimmat