Laaja tutkimus: Kasvisruokavalio voi lisätä aivoinfarktin riskiä, mutta madaltaa mahdollisuutta sairastua sepelvaltimotautiin - Tiede | HS.fi

Laaja tutkimus: Kasvisruokavalio voi lisätä aivoinfarktin riskiä, mutta madaltaa mahdollisuutta sairastua sepelvaltimotautiin

Sepelvaltimotaudin riskiä kasvisruokavalio näyttää pienentävän.

Kasvisruokavaliolla näyttäisi olevan myös kielteisiä terveysvaikutuksia.­

5.9.2019 18:08

Lihan jättäminen pois ruoka­valiosta pienentää sepelvaltimotaudin riskiä, mutta lisää aivoverenkiertohäiriön riskiä.

Tämä selviää Oxfordin yli­opiston kansanterveystieteilijöiden tutkimuksesta, jossa seurattiin 48 000 brittiä yli 18 vuoden ajan. Tutkimus julkaistiin The British Medical Journal -tiedelehdessä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Auto & Tiede