SpaceX kertoi aikeistaan lähettää turisteja pidemmälle avaruuteen kuin koskaan aiemmin - Tiede | HS.fi
Tiede

SpaceX kertoi aikeistaan lähettää turisteja pidemmälle avaruuteen kuin koskaan aiemmin

Hanke voisi alkaa aikaisintaan 2021 ja maksaisi vähintään sata miljoonaa dollaria.

Miehittämätön Crew Dragon -kapseli yhdistettynä Falcon 9 -rakettiin Floridassa maaliskuussa 2019. Kuva: Jim Watson / AFP

Julkaistu: 18.2. 23:07

Yhdysvaltalainen avaruus­raketteja valmistava SpaceX aikoo lähettää turisteja kauemmas avaruuteen kuin yksikään siviili on vielä päässyt.

Kansainvälisellä avaruusasemalla on käynyt kaikkiaan seitsemän avaruusturistia eri lennoilla vuosina 2001–2009. He lensivät 400 kilometrin korkeuteen Sojuz-kantoraketilla.

Nyt tavoitteena on lähettää turisteja kaksi tai kolme kertaa kauemmas eli jopa yli tuhannen kilometrin korkeuteen, uutistoimisto AFP kertoo. SpaceX aloitti yhteistyön wahingtonilaisen Space Adventuresin kanssa. Se on aiemmin toiminut välikätenä turistien lennätyksissä.

Turistit vietäisiin avaruuteen SpaceX:n Crew Dragon -kapselilla, joka on kehitetty Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan astronautteja varten.

Vain yhdeksän neliömetrin kokoisen kapselin tekee ensimmäisen miehitetyn lentonsa lähikuukausina, kertoo uutistoimisto AFP. Hanke voisi alkaa aikaisintaan ensi vuoden lopussa. SpaceX ei kertonut tarkkaa matkalipun hintaa, mutta arvioi että se olisi noin 100 miljoonaa dollaria eli alle 93 miljoonaa euroa

SpaceX:n miehistökapseli telakoitui onnistuneesti kansainväliselle avaruusasemalle

Avaruusyhtiö SpaceX laukaisi 60 satelliittia kiertoradalle, tähtitieteilijät eivät ole innoissaan

SpaceX-yhtiö vie kaksi turistia kuun taakse – pidemmälle avaruuteen kuin koskaan ennen

Avaruusturismi on aivan ovella – sadat rikkaat ovat varanneet lennon sadan kilometrin korkeuteen

Seuraa uutisia tästä aiheesta