Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus - Tiede | HS.fi

Ruuan prosessoinnilla saadaan aikaan sekä hyvää että huonoa. Ruokaan voi lisätä hyviä ominaisuuksia, kuten vitamiineja. Haitallista on vaikkapa kuidun poistaminen vehnäleivästä Kuva: Toivo Heinimäki / HS

Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus

Prosessointi ei sinänsä ole syy välttää ruokia, asiantuntijat sanovat. Tärkeintä on se, mitä ravintoa ruoka sisältää. Eivätkä lisäaineet ole huonon ruuan mittari.

Tilaajille
Julkaistu: 6.4. 2:00, Päivitetty 6.4. 15:01

Näitä pulpahtelee nyt tasaista tahtia: tutkimuksia, joiden mukaan pitkälle jalostetut ruuat ovat kytköksissä erilaisiin terveyshaittoihin.

Pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden syöminen ja juominen on yhteydessä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen, kertoi maaliskuussa Circulation-tiedelehdessä italialaisväestöä analysoinut seurantatutkimus.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Auto & Tiede

Luetuimmat

Uusimmat