Ruuan prosessoinnilla saadaan aikaan sekä hyvää että huonoa. Ruokaan voi lisätä hyviä ominaisuuksia, kuten vitamiineja. Haitallista on vaikkapa kuidun poistaminen vehnäleivästä Kuva: Toivo Heinimäki / HS
Tiede|Ravitsemus
Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus
Prosessointi ei sinänsä ole syy välttää ruokia, asiantuntijat sanovat. Tärkeintä on se, mitä ravintoa ruoka sisältää. Eivätkä lisäaineet ole huonon ruuan mittari.
Näitä pulpahtelee nyt tasaista tahtia: tutkimuksia, joiden mukaan pitkälle jalostetut ruuat ovat kytköksissä erilaisiin terveyshaittoihin.
Pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden syöminen ja juominen on yhteydessä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen, kertoi maaliskuussa Circulation-tiedelehdessä italialaisväestöä analysoinut seurantatutkimus.