Ruuan prosessoinnilla saadaan aikaan sekä hyvää että huonoa. Ruokaan voi lisätä hyviä ominaisuuksia, kuten vitamiineja. Haitallista on vaikkapa kuidun poistaminen vehnäleivästä

Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus

Prosessointi ei sinänsä ole syy välttää ruokia, asiantuntijat sanovat. Tärkeintä on se, mitä ravintoa ruoka sisältää. Eivätkä lisäaineet ole huonon ruuan mittari.


6.4.2020 2:00 | Päivitetty 6.4.2020 15:01

Näitä pulpahtelee nyt tasaista tahtia: tutkimuksia, joiden mukaan pitkälle jalostetut ruuat ovat kytköksissä erilaisiin terveyshaittoihin.

Pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden syöminen ja juominen on yhteydessä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen, kertoi maaliskuussa Circulation-tiedelehdessä italialaisväestöä analysoinut seurantatutkimus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat