Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus - Tiede | HS.fi

Ruuan prosessoinnilla saadaan aikaan sekä hyvää että huonoa. Ruokaan voi lisätä hyviä ominaisuuksia, kuten vitamiineja. Haitallista on vaikkapa kuidun poistaminen vehnäleivästä­

Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus

Prosessointi ei sinänsä ole syy välttää ruokia, asiantuntijat sanovat. Tärkeintä on se, mitä ravintoa ruoka sisältää. Eivätkä lisäaineet ole huonon ruuan mittari.


6.4.2020 2:00 | Päivitetty 6.4.2020 15:01

Näitä pulpahtelee nyt tasaista tahtia: tutkimuksia, joiden mukaan pitkälle jalostetut ruuat ovat kytköksissä erilaisiin terveyshaittoihin.

Pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden syöminen ja juominen on yhteydessä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen, kertoi maaliskuussa Circulation-tiedelehdessä italialaisväestöä analysoinut seurantatutkimus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat