Syöt silmilläsi, maistat korvillasi – makuelämykseen osallistuvat kaikki aistit - Tiede | HS.fi

Syöt silmilläsi, maistat korvillasi – makuelämykseen osallistuvat kaikki aistit

Lautasen ääressä sama aisti ei hallitse kaikilla, sillä toisilla saattaa korostua näkö ja toisilla vaikkapa kuulo. Ruuan värillä on merkitystä, ja hälyssä ihminen hotkii nopeammin kuin rauhallisessa ympäristössä.

Tilaajille
Julkaistu: 12.4. 2:00, Päivitetty 12.4. 11:16

Heräät aamulla tokkuraisena, ja aivoissa takoo yksi ainoa asia: kahvia! Kömmit sängystä, mittaat veden ja kahvinpurut ja napsautat keittimen päälle. Kahvinautintosi on jo alkanut muotoutua.

Muodostamme käsityksen juoman tai ruoan mausta ensimmäisten millisekuntien aikana, kun aistimukset niistä ehtivät aivoihin – ja jopa ennen tätä kokemustemme ja odotustemme pohjalta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Auto & Tiede

Luetuimmat

Uusimmat