Suomalaistutkimus löysi krapulaa helpottavan aminohapon, jota saa ravintolisästä - Tiede | HS.fi

Suomalaistutkimus löysi krapulaa helpottavan aminohapon, jota saa ravintolisästä

Luontaistuotteena myytävä L-kysteeni hajoittaa krapulaoireita aiheuttavaa asetaldehydia. Sen myötä se helpottaa päänsärkyä, pahoinvointia ja jopa ahdistusta.

Krapulakokeessa koehenkilöille juotettiin viiniä.

18.8.2020 16:05 | Päivitetty 18.8.2020 16:34

Krapulaan voi saada helpotusta luontaistuotekaupoista myytävästä aminohaposta, osoittaa tänään julkaistu suomalainen tutkimus. Vuonna 2018 toteutetun kliinisen tutkimuksen mukaan aminohappo l-kysteiini helpotti krapulan oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, stressiä ja ahdistusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat