”En keksi montaa virusta, joka leviää tällä tavalla” – Asiantuntija kertoo, miksi jäljitys jarruttaa koronavirusta niin tehokkaasti ja miksi Hus-alueen tilanne käy tukalaksi - Tiede | HS.fi

”En keksi montaa virusta, joka leviää tällä tavalla” – Asiantuntija kertoo, miksi jäljitys jarruttaa koronavirusta niin tehokkaasti ja miksi Hus-alueen tilanne käy tukalaksi

Tärkeintä olisi estää joukkokokoontumiset, joiden läsnäolijoita ei edes tiedetä, sanoo epidemiologian professori Pekka Nuorti.

Pekka Nuorti suoritti nuorena tautietsivän koulutuksen. Sittemmin hän on kouluttanut kenttäepidemiologeja moneen maahan.

20.10.2020 2:00 | Päivitetty 20.10.2020 8:34

Tartunnanjäljitys toimii koronaviruksen pysäyttämisessä paremmin kuin monessa muussa tapauksessa, mutta se voi menettää pian tehoaan pääkaupunkiseudulla, varoittaa Tampereen yliopiston epidemiologian professori Pekka Nuorti.

Suomessa on Nuortin mukaan tehokas jäljitysjärjestelmä, joka on kentällä hyvin hallussa. Hän pitää tartunnanjäljitystä yhtenä syynä siihen, että tilanne on pysynyt viime aikoihin asti melko hyvin hallinnassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat