Tutkimus: Kasvissyöjillä voi olla suurempi luunmurtumien riski kuin lihansyöjillä - Tiede | HS.fi

Tutkimus: Kasvissyöjillä voi olla suurempi luunmurtumien riski kuin lihansyöjillä

Varsinkin vegaanit erottuivat joukosta. Murtumariski voi selittyä kalsiumin tai proteiinin puutteella tai hoikkuudella.

Kasvissyöjillä on taipumus olla sekasyöjiä hoikempia, ja se voi osin selittää luunmurtumien riskiä.­

26.11.2020 2:00 | Päivitetty 26.11.2020 6:19

Kasvissyöjillä tai kala-kasvisruokavaliota noudattavilla on suurempi luunmurtumien riski kuin sekasyöjillä, kertoo laajin aiheesta tehty tutkimus.

Murtumariski voi selittyä ruokavaliosta johtuvalla kalsiumin ja proteiinin puutteella mutta myös sillä, että kasvissyöjillä on taipumus olla lihaa syöviä ihmisiä hoikempia. Kasvissyöjien keho ei siten tarjoa yhtä paljon murtumilta suojaavaa pehmikettä, jos ihminen kaatuu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat